At være forældre til et barn med angst er ikke en nem opgave. Barnets udfordringer kræver meget tid og omsorg, og ofte er den øvrige familie og venner ikke klar over, hvor meget barnets problemer påvirker både barnet og den nærmeste familie.
Når barnet er angst i en sådan grad, at det går ud over livskvaliteten, forsøger mange forældre at gøre noget for at hjælpe det, men lige meget hvad de gør, virker det ikke rigtigt. Nogle gange gør forsøgene på at hjælpe endda situationen værre i det lange løb, og fordi det er almindeligt at tro, at barnet vil ”vokse sig ud af problemerne”, er der mange familier, der lider i lang tid, før de opdager, at det faktisk er muligt at gøre noget ved det.
Angst er et almindeligt problem både hos børn og voksne. I det gruppeforløb, som I og jeres barn sammen kan deltage i, vil I lære en række færdigheder, som kan hjælpe jeres barn med at overvinde angsten, således at det ikke længere griber forstyrrende ind i barnets daglige aktiviteter. Forløbet giver også jer forældre redskaber til at støtte barnet i arbejdet med at lære at tackle angsten.
Forskningen har påvist, at for børn er forældrenes støtte i behandlingen af angstlidelser meget vigtig og giver bedre resultater, end hvis forældrene ikke deltager.
Forskningsresultater viser at op mod 80 % af alle børn og unge med forskellige angstlidelser, som gennemfører et forløb, har signifikant god gavn af forløbet. Forskningsresultaterne er baseret 10 sessioners gruppeforløb. Børnene har mindre fravær fra skolen, klarer sig bedre fagligt og socialt og deltager i flere fritidsaktiviteter. Undersøgelserne viser også at barnets egen oplevelse af angst og bekymring falder betydeligt og at familiens samlede stress niveau reduceres.
Læs mere om forløbet på: www.laeringsrum.dk
Forløbet udbydes i et samarbejde mellem:
Dorte Appel (Psykoterapeut MPF, vejleder og socialrådgiver),
Familierådgivning & Selvudvikling www.dorteappel.dk
Conny Fischer (lærer, læsevejleder, vejleder og børnefysioterapeut),
Læringsrum www.laeringsrum.dk